The 2020 programme is now past. We will be launching the 2021 programme mid August 2021

  •  Bluebell Centre
  • Main Room with recycled floor from Pitzhanger Manor
  • Building the wooden frame to support the straw bales
  • Support for the roof which was built before the walls
  • Building the straw bale walls
  • Lowering the roof on to the bales
  • Straw Walls
  • Making the oak trusses
  • Putting on the lime plaster
  • Cedar shake roofing tiles
  • Lime plastering the inside walls by hand
  • Starling moved in before we could finish the lights
  • oak name for the centre
  • recycled scaffold boards for internal wall

Bluebell Centre, Perivale Wood Nature Reserve

Straw Works Ltd

place
between 36 & 38 Sunley Gardens, Perivale, UB6 7PE
info_outline
Toilets, Disabled access

Travel Information

subway
Nearest tube: Perivale
train
Nearest train: south greenford
directions_bus
Bus routes: E5, 95, 297
The low carbon building is a straw bale construction built on compacted tyres with a cedar roof. In the Perivale Nature Reserve owned by the Selborne Society it is used for society meeting and as an education centre for adults and schools.

Design

Original design
Straw Works Ltd, 2014
Type
Recreational, Scientific, Mixed use, Education, Club
Period
Contemporary